Inkomsten/uitgavens

Inkomen: (bijgewerkt sept. 2013)

Wij hebben beiden geen vaste baan. Wij hebben een weekloon die ook nog wisselend
Wij werken beiden fulltime i.v.m. de hoge schulden. Dat is ook de enige reden waarom wij fulltime werken. Ons doel is ook "gaan genieten". Een van ons zal dan zeker minder gaan werken.
Man: Weekloon van minimaal 375,-
Vrouw: Maandloon van 2000,-
Kinderbijslag: 1060,-  per kwartaal.
Ik ben mij ervan bewust dat wij samen een goed inkomen hebben (is niet altijd zo geweest). En dat velen het met veel minder moeten.

Huur
390
Gas
137
Elektra
66
Water
18
Wegenbelasting
55
Autoverzekering
24
Monuta
25
Interpolis
16
Reaal
15
Sport kind 1
10
Sport kind 2
9
Menzis
212
Waterbelasting
18
Gemeente belasting
65
Vodafone
50
Telfort
26
Monuta
25
Loterij
11
Cai aansluiting
16,95
Ziggo (internet/tv/telefoon)
37,50

Naam:
Maandaflossing
Openstaand
ABN
250
30000 / 24500
Primeline
10
5000 / 310
Belastingschuld
2360
54000 / 8000
Totaal:
2620
89000/32810

Vaste lasten
1226,45
Schulden
2620
Totaal
3846,45
Variabele lasten


Variabele lasten / achterstanden:
GGN 100,- plus 4 maanden zorgverzekering
H&M 350
Bol 50 euro
Huurachterstand 1 maand 

18 opmerkingen:

 1. Welkom in de wereld van de bloggers! Leuk dat je gaat schrijven over je financiën. Ik hoop dat het bloggen je helpt om je geld beter op orde te krijgen.

  Ik kan het niet laten om te vragen: je schrijft over Pampers, maar ik hoop dat je goedkopere luiers gebruikt. Dat scheelt meteen een stuk in de kosten.
  Je energieverbruik is met 229 euro hoog. Ik zou je willen adviseren naar besparingen te zoeken.
  Dan de Postcodeloterij, mij advies: opzeggen. Meespelen levert bijna altijd veel minder op dan dat het kost.
  Als je in plaats van CAI digitenne (voor 1 TV) neemt, bespaar je €6,45.
  Ik heb je in mijn lijstje gezet. Realiseer je dat veranderingen gaan met 2 stappen vooruit en 1 achteruit. Laat je door dat laatste niet ontmoedigen, het hoort bij een veranderingsproces.
  Veel succes!

  PS zou je die antirobotfunctie uit willen zetten? Daar heb ik zelf een gloeiende pest aan en mijn ervaring is dat blogspot spam heel goed afvangt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ligt eraan, wij zijn ook lid van de postcodeloterij maar omdat we lid zijn krijgen we een aanzienlijke korting op onze ziektekostenverzekering (Agis).
   Zo doen wij gratis mee en krijgen we nog geld toe :-)

   Verwijderen
 2. Een paar opmerkingen:

  TV/Internet/Telefoon:
  - Moet je bij Cogas ook nog voor je TV aansluiting betalen, bovenop de EUR 60,- bij ziggo? Dat is wel ontzettend veel geld! Je kan hier geld besparen.

  Je verzekeringen:
  - Overleidingsrisico en een begrafenis verzekering. Eén van de twee is voldoende in jullie situatie lijkt me. Als één van jullie dood gaat, kan de begrafenis toch gedekt worden vanuit de overleidingsrisico verzekering? Sterker nog, in jullie situatie zou ik ze allebei schrappen.
  - Auto all risc? Hoe oud is je auto? Als deze ouder is dan 6 jaar, zeker schrappen want dan is All risc niet meer zinvol en kan je beter WA+ pakken.

  Je energie:
  - Ik verwacht als je gas/elektra bij één aanbieder doet dit ook goedkoper kan. Daarnaast is EUR 229,- wel heel erg veel geld. Ik weet niet in wat voor huis je woont?

  Postcodeloterij:
  - Schrappen. Dit is geen 11,25 per maand, maar 11,25 per trekking. Er zijn 14 trekkingen, waardoor de kosten zo'n 13,10 per maand zijn. Dit is EUR 157,50 per jaar! Hiervan kan je mooi één keer per jaar met je kinderen naar de efteling of iets dergelijks!

  Gemeente/belasting:
  - Misschien kan je om kwijtschelding vragen bij de gemeente? Omdat je als schulden hebt namelijk.
  - Kan je met de belastingdienst geen andere regeling treffen? En hoe kom je aan zo'n hoge schuld bij de belastingdienst en hoe lang loopt die? EUR 1172,- per maand is niet niks.

  Verder... probeer geen nieuwe schulden te maken, hoe moeilijk dit misschien ook is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk!! Nu al reactie van mede bloggers. Fijn!
  Wij gebruiken inderdaad de goedkoopste luiers. In de reclame sla ik deze groot in. Sorry voor de verwarring.

  Ons voorschot is hoog door de afgelopen jaren. Ons energieverbruik blijft (te) hoog. Maar ik hoop toch zo'n 500 euro terug te krijgen in de maand november/december. Wij wonen in een normaal rijtjeshuis.

  De loterij moet opgezegd worden(brief ligt klaar). Maar het gevoel blijft knagen. Straks wint de hele straat... Daar spelen zij ook op in. Geld maakt ons niet gelukkiger. Dus weg ermee.

  Wij kunnen Cogas niet opzeggen. Maar krijgen van Ziggo een korting van 15 euro. Ik heb bij Ziggo alles in 1, onbeperkt bellen in NL., aantal mobiele nummers die ik bel voor 60 euro per maand. Er zijn ook maanden bij van 52 euro in totaal. Ik heb het naar boven afgerond. Tegenwoordig doe ik veel "gratis" via Facebook. Buitenland gaat via Skype.

  @Zuinigaan leuk dat ik in je lijstje sta. Vanavond wanneer de kids op bed liggen. Zal ik de bloggers die ik volg op mijn site plaatsen. Hoe kan ik de antirobotfunctie uitzetten?

  Wij hebben een overlijdensrisico verzekering afgesloten vanwege de hoge schulden. Die wij alleen niet kunnen opbrengen. Begrafenis verzekering, stel dat de kinderen wat overkomt?

  De auto is allrisk, WA scheelde 3 euro. Voor dat bedrag wilden wij geen risico lopen. Want een nieuwe kunnen wij niet kopen. De auto is 10 jaar oud.

  Gemeente kwijtschelding wanneer je schulden hebt? Dat is nieuw voor mij. Voelt ook niet goed. Omdat de schulden voor een deel eigen schuld is.

  De belastingdienst is een regeling voor 2 jaar. Elke maand word de schuld wel lager. De regeling loopt nu zo'n 4 maanden. Wij kunnen het maandelijks betalen. Ik wil zo snel mogelijk uit de schulden. Dus het is ook een extra stimulans. Betaal je de belastingdienst niet op tijd. Heeft het direct gevolgen.

  Ik lees mezelf terug ik zoek voor elke bezuiniging een excuus.
  Allrisk, postcodeloterij, overlijdensrisicoverzekering en Monuta zou elke maand toch zo'n 59,20 schelen. Dat is heel veel geld. De postcodeloterij zal nog maximaal 2 maanden kunnen doorlopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uitzetten anti-robot-functie:
   ga naar: Instellingen
   kies: berichten en reacties
   kies bij woordverificatie weergeven: NEE
   En dan is het klaar! Het is heel simpel als je weet hoe het moet.

   Verwijderen
  2. Ik heb het veranderd. Bedankt voor de tip!

   Verwijderen
  3. Kwijtschelding van de Gemeente krijg je niet om je schulden maar om de hoogte van je inkomen.
   Omdat je een goed inkomen hebt hoef je dat dus niet aan te vragen.

   Verwijderen
  4. Ik zou de overlijdensrisicoverzekering zeker niet opzeggen als je met zijn tweeën een gezin van vier jonge kinderen hebt. Heel misschien kijken of het goedkoper kan (welk bedrag is verzekerd, tot welke leeftijd (hopelijk ongeveer tot het jongste kind 20 of zo is), stoppen met roken (als iemand rookt) kan de premie ook verlagen).

   Verwijderen
  5. Wij hebben deze verzekering bij interpolis lopen. Het totaal bedrag is 50.000. Mijn man rookt en kan niet stoppen ( heeft al meerdere pogingen gedaan). Hij rookt 1 pakje per twee weken. Ik baal daar erg van. Als iemand daar een tip voor heeft. Ik vind het zo jammer geld. Maar het meeste voor zijn eigen gezondheid. Ik wil hem niet verliezen aan kanker. Hij wilt ook zolang mogelijk genieten van zijn kindjes. En toch kan hij het niet...

   Verwijderen
  6. Goed bezig!

   Je weet het eigenlijk al, maar de kern van het probleem voor veel mensen: omdat de buren het ook hebben (zoals bij de Postcodeloterij).

   Neem een nieuwe slogan aan: soms is niet krijgen wat je wilt een zegen!

   Marketing heeft velen wat dat betreft helemaal blut gemaakt. Zorg dat je de verleidingen van de marketing zoveel mogelijk vermijdt:
   - een ja/nee of sticker op je brievenbus
   - zet het geluid uit bij reclame op tv

   Scheelt ons heel veel prikkelingen waardoor we minder aanschaffen. Het werkt echt!

   Verwijderen
 4. Wat een heerlijk-eerlijk overzicht zo op je blog!! Ik zet je in mijn blogrol want elke tip die ik van welke blog dan ook kan halen is momenteel meer dan welkom.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie. Ik ben erg eerlijk... Dat schrijft voor mij het fijnst. Ik heb je blog gelezen. Wat kun jij schrijven zeg! Prachtig. Tot schrijfs.

   Verwijderen
 5. Dat is een heel eerlijke lijst. Kun je niet met de allerkleinste beginnen als je iets overhebt? Volgens mij werkt het motiverend als er iets weg is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind je dapper zoals je schrijft, ik doe het misschien ooit ook nog maar durf die drempel nu nog niet te nemen.
  Ik moet zeggen het stimuleert enorm wat je allemaal in de bloggen leest .
  Zet je mij in je blogrol dat zou ik fijn vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb je blog nu pas ontdekt. Zijn de inkomsten en uitgaven nog actueel? Wat mij ook opvalt is de kosten voor cogas en ziggo. Lijkt een beetje dat je dubbel betaald. En verder zie ik nog veel ruimte voor besparingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier bent je verplicht Cogas dus Cai aansluiting te nemen of je moet telefonie via de KPN hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ben benieuwd hoe je lijst er tegenwoordig uit ziet :) misschien je blog nieuw leven in blazen?

  BeantwoordenVerwijderen