Over ons


Een nieuw begin zo voelt dit voor ons.

Na periode ervaringen van mede bloggers  lezen. Wil ik ook mijn ervaringen bijhouden en delen.
Wij zijn begin dertig  met een groter gezin als gemiddeld. Wij werken beiden fulltime en houden maandelijks weinig over. Dit door foute keuzes in het verleden maar ook door pech. Daar willen en moeten wij vanaf. Voor ons idee leven wij zuinig. Maar doen wij dit ook?

Wij moeten bezuinigen. Maar willen onze kinderen ook niks te kort doen. Ik denk  dat meer ouders met dit schuld gevoel worstelen.

Wat zijn ons doelen:
 • Ons schuld aflossen
 • Bewust omgaan met het milieu
 • Wekelijks ons elektra/gas/water standen bijhouden
 • Gezond en goedkoop boodschappen doen
 • Bewust genieten van ons drukke gezin

5 opmerkingen:

 1. Heb je geen zaken in huis staan die je wel kwijt kan en wil, zet het op marktplaats en elke verdiende euro direct op de schulden inlossen. Vele kleintjes maken 1 grote.
  Kijk hoe je meer inkomen kan binnenhalen.
  Heb zelf bv google adsense op mijn blog gezet. Verdien er niet heel veel aan, maar toch zo'n 15 euro per maand. Hoef ik verder niets voor te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat bedoel je met je kinderen 'niks tekort doen'. Meestal zijn juist kinderen heel tevreden met weinig. En natuurlijk piepen ze wel eens, maar vaak leggen ze zich er ook wel makkelijk bij neer, als jij maar duidelijk en consequent een grens trekt. Liefde en aandacht zijn nog altijd de belangrijkste dingen. En bedenk dat 25% van de huishoudens in Nederland het moet doen van 1400 euro besteedbaar inkomen of minder per maand. En daar zitten ook gezinnen met kinderen bij. En ook die kinderen groeien op tot leuke volwassenen. Niet door de spullen die ze hebben, maar door de liefde en aandacht van hun ouders.

  Succes met aflossen! En als het zelf niet lukt, gewoon hulp inschakelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 1400 !!! Geef maar hier. K zit helaas in de wao... mag het doen met 1000 euro

   Verwijderen
 3. Ik hoop dat je je blog weer even nieuw leven in blaast. Doordat je er blogs over schrijft, krijg je beter inzicht in je inkomsten en uitgaven en ben je ook beter in staat om aan het eind van de maand meer geld over te houden en/of meer extra aflossingen te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag! Ik ben journalist en heb een leuke vraag. Kun je mij mailen op l.vansadelhoff@gmail.com? Dank en groet! Lisanne

  BeantwoordenVerwijderen