maandag 30 september 2013

Begin van de nieuwe maand.

Zo morgen is het alweer 1  oktober. De start van de nieuwe maand.
De kinderbijslag en 5 weken in deze maand. Dat komt goed van pas! Ik verwacht geen maffe of dure uitgaven. Ik twijfel nog een beetje wat ik met de kinderbijslag ga doen. Zal ik aflossen? Of het gehele bedrag besteden aan de boodschappen tot 1 januari? Misschien wel net zo overzichtelijk. Wie kan mij daarbij helpen? IK wil echt stoppen met pinnen. Ik wil gevoel van het geld en hoeveel alles kost. Ondanks wij best zuinig leven.

Door de hoge vaste lasten, zijn ons spaar te goeden tot 0,- gedaald. Dit geeft mij een benauwd gevoel. En ook verdrietig omdat alle spaar te goeden van de kinderen ook zijn gebruikt. Wanneer wij in januari/februari alleen ons flexibel krediet moeten aflossen van 250,- wil ik toch iets sparen voor onze kinderen. Schulden gaan altijd voor sparen gezien de rente maar het zo ons een fijner gevoel geven.

Gisteravond een gesprek gehad over ons Monuta en overlijdensrisico verzekering. Alleen zijn de kinderen nu wel gratis meeverzekerd. Wanneer wij ons premie opzeggen, zijn de kinderen onverzekerd. Is dat wel zo verstandig?

De afgelopen dagen heerlijk van de kinderen genoten. Wat mis ik toch veel van ze door het vele werken. Ik zou zo graag willen minderen... Wat heb ik toch een spijt van ons financiële puinhoop. Wij zijn natuurlijk een hele eind op weg.

Toch wel een beetje deprimerend helaas...

7 opmerkingen:

 1. mHet blijft lastig he? ik volg je nu een poosje en volgens mij ga je de goede weg op meid.
  Toen ik er alleen voor kwam te staan moest ik noodgedwongen ook het geld van de kinderen gebruiken.
  Dat ben ik nu een beetje aan het aanvullen.
  Ik voelde me er erg schuldig over....maar het was dit of mn huis uit worden gezet ivm huurachterstand.
  Op dit moment lukt het me om niet meer te pinnen. ik haal aan het begin van de maand eeb vast bedrag. dat verdeel ik in verschillende enveloppen.
  Op is op. en heb ik over dan kan ik er iets leuks van doen. ook spaar ik automatisch 30 euro. Is niet heel veel maar alle kleine beetjes helpen.
  Succes meid...je kunt het!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook wij pinnen een vast bedrag per maand. Als ik van te voren weet dat er iets komen gaat, dan leg ik dat bedrag alvast apart. Bv een verjaardag en tanken natuurlijk!
  Dit is voor alles muv de boodschappen. Hiervoor heb ik een aparte rekening geopend, waar ik iedere maand een vast bedrag op zet. Dit mede omdat ik altijd naar AH ga en ik daar altijd de zelfscan pak en je dan moet pinnen. AH is met zijn Basic voorheen Euroshopper goedkoper dan Aldi of Lidl !! En vergeet de Hamsterweken niet. Dan sla ik in van het geld dat ik bv over had vd vorige maand. Heb je een AH in de buurt? Het voordeel vd zelfscan is ook dat je op je scanner kunt zien op welk bedrag je zit. En inderdaad op is op.
  Hopelijk heb je hier iets aan. Succes verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe is het nu met je? gaat alles nog een beetje? hou je de moed er nog een beetje in?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, hoe gaat het ermee? Ben erg benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inmiddels al ruim een jaar verder. Ik ben benieuwd hoe het met jullie gaat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben wel heel erg nieuwsgierig hoe het met je gaat nu hoor?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke blog, ik hou je zeker in de gaten!

  BeantwoordenVerwijderen