donderdag 12 september 2013

Een jaar later.

Het is nu een jaar geleden dat ik mijn laatste blog heb geplaatst.
Een jaar met veel up en downs.

 Wat hadden een aantal doelen:
 •     Ons schuld aflossen
 •     Bewust omgaan met het milieu
 •     Wekelijks ons elektra/gas/water standen bijhouden
 •     Gezond en goedkoop boodschappen doen
 •     Bewust genieten van ons drukke gezin
Wat hebben wij hiervan bereikt? Wij hebben behoorlijk wat afgelost. Hierover zal ik in een volgende blog verder op ingaan. Ik ben er trots op!
Wij scheiden al ons afval. Dit betekend dat wij ons container nog maar zelden aan de weg hoeven te zetten. Doordat wij minder energie verbruiken hebben wij in december 500 euro terug ontvangen. Beter voor het milieu en ons portemonnai.
Wij letten op de boodschappen maar niet extreem. Gemiddeld zo'n 75 euro per week.
Het genieten van ons gezin hebben wij onvoldoende gedaan. Kinderen hebben geen rijkdom nodig maar ons hoofd zat zo vol met alles erom heen en ons drukke werkzaamheden.  Maar hier gaan wij nog een manier voor vinden.

Gezinnen waarvan je het nooit zou verwachten. Mensen met schaamte. De oplopende werkloosheid in Nederland. Ik ga  regelmatig posten hoe wij bepaalde  dingen oplossen en ik hoop dat er onderling tips uitgewisseld kunnen worden zodat de kinderen niet de dupe worden. 

2 opmerkingen:

 1. Fijn dat je er weer bent! Logisch dat je nog niet alles hebt kunnen volbrengen zoals je graag zou willen er gebeurt ook zo veel. Maar je bent alweer een jaar verder en aardig op streek!! Hou vol en je bent straks nóg trotser als je dit achter de rug hebt.

  X JutVrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Idd, fijn dat je er weer bent! Elk jaar is er weer één en zo kom je steeds iets dichter bij jullie einddoel. Zet hem op!

  BeantwoordenVerwijderen