dinsdag 14 augustus 2012

Extra eters! Budget, wij zijn bijna op de helft

Plots hadden wij extra eters... Erg gezellig! Er moest een dubbele portie salade op tafel komen. Mijn man had geen zin om op de fiets meerdere winkels af te gaan. Dus teveel betaald voor paprika en tonijn.
Ook heeft hij alvast inkopen gedaan voor ons dagje weg. Schade vandaag 15 euro! Medicijnen bij de apotheek moeten halen, eigen bijdrage 11,46.

Nog  133,84 euro over voor de hele maand.
Wij moeten nog 15L benzine tanken, uitstap betalen en twee pakken Nutrilon en Pampers. Restant is voor ons boodschappen. Ik hoop dat ik het ga redden deze maand met 350 euro...Zodat wij extra kunnen aflossen. Extra oppassen! Avondeten heb ik in de hand.


9 opmerkingen:

 1. Dat wordt nog even puzzelen dan, maar knap als het lukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Allereerst welkom in blogland. Ik kwam je blog tegen via een andere blog.

  Dapper dat je zo eerlijk bent over jullie schulden en met de juiste inzet gaan jullie er echt wel komen.

  Wat betreft de babyvoeding is het geen idee om over te stappen op een goedkoper merk babyvoeding. Kruidvat voeding is net zo goed als nutrilon, maar schilt wel 4 euro per pak met een pak nutrilon. En volgens mij kun je met 8 maanden ook al overstappen op gewone volle melk.

  Onze dochter heeft een koemelkallergie dus helaas daarbij gaat het niet op en waren we een hoop geld kwijt aan dieetvoeding. Onze volgende spruit zal dus al eerst op hypoallergeen gaan. Ik heb nu een verpakking van etos eigen merk gekocht. Schilt echt euro's met de Nutrilon.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien als je kunt dan zou je ook borstvoeding geven wel extra pittig omdat jezelf eigenlijk ook geen melkprodukten mag nemen maar je kleine heeft er extra baat bij weerstand enz en het is gratis suc^6 martje

   Verwijderen
  2. Onze dochter heeft ook een koemelkeiwitallergie, wij kregen van de kinderarts Nutrilon soyamelk voorgeschreven en zo werd ineens de Nutrilon vergoedt! Ipv duurder is het alleen maar goedkoper. De meeste goedkope producten van de Euroshopper bevatten geen melkproducten. Mooie reden om de goedkoopste producten te gebruiken.

   Verwijderen
 3. Loopt je maand tot de 1e? Dus eigenlijk zou je nog 42 euro erbij moeten hebben, want je zit nu op de helft. Valt misschien dan nog mee. Alleen dat uitstapje? Gaat dat nog veel geld kosten? Ik weet niet waar je woont, wij tanken in Duitsland. Scheelt op maandag altijd 22 cent per liter met ons. Hopelijk red je het deze maand, want er staat nog veel op het programma.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes!

  Ik vind het knap met zo'n groot gezin van 350 rondkomen aan boodschappen! Wij geven iets meer dan 600 euro uit aan boodschappen per maand. Maar het is niet iets waarop we nog willen bezuinigen. Vroeger toen we minder hadden deden we dat wel. Maar we kozen begin vorig jaar ervoor 100% biologisch te gaan eten. En toch gaf ik in 2010 meer uit en aten we niet bio. Dus zelfs die 600 euro zijn dus relatief! Moet er wel bij zeggen dat ik rook en dat dit er bij in zit, dus.

  Bij mij begint de nieuwe maand vandaag want de baas van manlief betaalt stipt de 15e het nieuwe loon. Ik ben dit jaar gaan tellen van loon naar loon. Werkt prima voor mij! In mijn jaaroverzicht verwerk ik wel elke maand de totale gemiddelden over de afgelopen maanden van dat jaar. Tot nu toe dalen de gemiddelden nog steeds elke maand! In begin van het jaar wat grote voorraden gekocht en die smeren nu dus lekker uit. Bijvoorbeeld 25 kilo rundvlees voor 8 euro per kilo. Daar doen we dus een jaar mee. Wel 100% biologisch! Hoef ik de rest van het jaar alleen nog vis (af en toe), kip en enkele keer varkensvlees in te kopen. Maar rund staat hier dus wel vaak op het menu. Behalve voor mij dan. Ik eet dus geen vlees. Wel noten, zuivel en eieren en heel af en toe een burger van soja of noten. Meestal vervang ik het vlees niet eens meer.

  Wat wij wel doen is dingen verkopen via MP. Manlief heeft er gelukkig lol aan en geduld voor. Zo leverde de te klein geworden garderobe van zoonlief toch nog 40 euro op dit jaar en kocht ik een paar pakketten op MP en kreeg er zelfs een opgestuurd van een lieve Belgische lezeres van mijn blog! Er zaten veel longsleeves in de pakketten, die draagt zoonlief het liefst in de winter, hij vindt dikke truien niet zo fijn. Dus ik hoef dit najaar lekker niet op jacht voor nieuwe kleren voor mijn kind! Ik wacht trouwens meestal tot de uitverkoop, voordat de zomer/winter goed en wel beginnen, is het al uitverkoop!

  Zelf draag ik ook veel tweedehands (behalve schoenen en ondergoed). Ook daar heb ik dan weer veel lol aan. Leuke dingen vinden voor weinig is voor mij een sport geworden. Als ik een enkele keer een miskoop doe, breng ik het naar de tweedehands winkel en krijg ik er geld voor terug. Dan kost het me hooguit een paar cent, dus!

  Verder koop ik dan liever af en toe iets duurders van goede kwaliteit (zoals ondergoed, een jas en schoenen) (vaak in de uitverkoop) dan dat ik een kast vol heb met wat het allemaal net niet is of snel slijt.

  Je kunt ook om je heen vragen of mensen kleren over hebben. Je zult versteld staan van wat men weg doet! Zowel voor jou als de kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik las net PAMPERS. Dat zijn zo´n beetje de duurste luiers die er zijn... Misschien een goede tip: de luiers van de LIDL bevielen mij altijd uitstekend. En een heel stuk goedkoper. Ik hoop dat er een LIDL bij je in de buurt zit? Dan kun je er ook prima terecht voor de groente, fruit, vlees, wasmiddel en nog veel meer. Allemaal zeer goed.

  Succes met de bezuinigingen.

  Lieve groetjes,
  Wanda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gaat alles goed met je??

  mis je berichtjes!
  Groeten Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Pampers zou ik ook niet kopen, errug duur.

  BeantwoordenVerwijderen