dinsdag 14 augustus 2012

Schoenen

Goedkoop is duurkoop. Dat is vaak zo. Maar met vier kinderen zijn schoenen een grote uitgave.

Deze week maak ik een ronde door alle kasten. Volgens mij heb ik heel wat nodig. Ik wil graag een overzicht maken wat ik nodig ben voor de kinderen. Zodat ik de aanbiedingen in de gaten kan houden. Wij lopen nog een winter door. Dat kan ook best.

Ik koop altijd teveel. Ik was elke dag ... dus daar ga ik opletten. Jongenskleding kan ik veel doorschuiven. Ik geef ook veel weg. Er zijn altijd mensen die het slechter hebben. Verkopen op marktplaats kost een hoop tijd en vaak nog een hoop irritatie.

Voor iedereen met een nee/nee sticker Scapino heeft op de 2e paar kinderschoenen 50 procent korting. Ik koop daar weleens een paar schoenen. Waar let ik dan op?
 • Zijn het echt leren schoenen. Liefst van DR. visser.
 • Hebben zij een neus. Zodat de neus niet snel beschadigd, zeker bij goedkope schoenen.
 • Kun je ze goed schoonmaken.
 • Hoe is de zool geplakt. Kan dit snel loslaten.
Ik hou altijd de bon. Gaan ze te snel kapot, dan ga ik ermee terug. Duur betekend niet altijd meer kwaliteit. Hier krijgt elk kind 2 paar schoenen.

Vanavond toch geen kip (geen tijd voor). Deze  hou ik in de diepvries tot volgende week. Vanavond sla (28cent) met daarop een flink gevulde couscous(75 cent) salade, paprika (30 cent voor 1), tomaat (35 cent), tonijn (99cent), ui (0,10), komkommer(25cent). Als toetje eten wij een halve pak yoghurt (30cent) . 66 cent per persoon! Een goedkoop en toch gezond gerecht. Wij willen beiden ook wat kilo's kwijt. Dus dat scheelt :-).

De eerste bramen kunnen wij al plukken in onze tuin.  Ik wil zeker nog een aantal potjes jam gaan maken. Ik let altijd op waar ik pluk. Niet te dichtbij een autoweg (uitlaatgassen). De kinderen vinden het prachtig. Ook is ons pruimenboom vol met vruchten. Hoe maken jullie de jam? Letten jullie ook op de suikers?

Zo kreeg ik vandaag de c1000 folder binnen. De euro weken beginnen weer. Maar wat een boel luxe artikelen. Jammer dat er weinig alledaags producten flink worden afgeprijsd. Zo is de verleiding groot om extra geld uitgegeven. Gerookte makreel vinden wij erg lekker, dreft (vast erg fijn af), Negerzoenen voor mijn zoontje om te trakteren (3 dozen is voldoende, dus voor 3 euro klaar). Ik trakteer graag gezond. Maar om ons budget gezond te houden, bewaar ik de vitamines liever alleen voor mijn eigen kinderen.

16 opmerkingen:

 1. Zoonlief had voorheen problemen met zijn voeten en droeg zooltjes. Toen liet ik ze altijd inmeten door een podoloog. Toen deze met pensioen is gegaan, ben ik de merken redelijk trouw gebleven van toen. Ook als ze niet te snel sleten. Maar met jongens is er geen houden aan, he? Ik heb wel eens iets anders prijzigs gekocht en dat viel ook wel eens tegen!
  Momenteel zitten we nog voldoende in de schoenen voor mijn enig kind. Hij draagt de bergschoenen als winterschoeisel op en heeft nog twee paar goede schoenen. Tot de uitverkoop rek ik het wel, denk ik!

  Vind je blog trouwens inspirerend. Lekker positief ondanks jullie situatie. Wat knap, zo goedkoop koken, wij eten bio, dus zo goedkoop zal het wel niet zijn, al reken ik het niet per maaltijd om. Misschien wel een leuk idee om te gaan doen!

  Succes met aflossen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou ook graag biologisch willen eten.

   Ik eet wel bewust. Hier geen pakjes! En proberen zoveel mogelijk groenten, vis en minder vlees te eten.

   Je moet positief blijven. Er veranderd toch niks aan onze situatie.

   Bio is duurder. Maar jullie eten ook vast bewuster. Kijk maar eens bij "normale" gezinnen in de winkelkar. Die geven ook heel wat uit.

   Verwijderen
 2. Jam maak ik heel veel, en ik gebruik bijna altijd de geleisuiker voor het koken van halfzoete jam.
  Ik koop de geleisuiker in de winter, af en toe neem ik een pak mee. zo heb ik niet in korte periode zoveel extra uitgaven én ik zit nooit zonder.
  Mooi dat jullie pruimenboom vol zit. Bij ons en bij vele anderen, zit er niets aan door de plotselinge vorst de afgelopen winter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De pruimen zijn nog niet rijp. Vorig jaar rond deze tijd wel. De kersen en perziken boom zijn leeg. Hoe snoei jij de fruitbomen?

   Goeie tip om af en toe een pak gelei suiker in voor te halen. Want goedkoop is dat niet!

   Verwijderen
 3. Succes met de strijd tegen de schulden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook aan onze pruimenboom zaten bijna geen pruimen. Gebruik speciaal geleisuiker (halfzoete versie). Leuke blog heb je.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij hangt hier door :). Ik hoorde ook al op de volkstuin dat het een slecht jaar is. Wanneer ik ga plukken maak ik een foto van mijn vangst hihi

   Verwijderen
 5. Ik bespaarde toen pubers klein waren altijd liever op kinderkleding dan op kinderschoenen. Oudste had een heel smal voetje en dan kom je al snel op de speciaalzaken uit inclusief hun prijskaartje en dan dus maar één paar schoenen per seizoen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kinderschoenen zijn zeker belangrijker! Dan moet je een keuze maken.

   Verwijderen
 6. De eerste schoenen van dochterlief waren duur, maar tegenwoordig wil ik niet meer dan 40 euro per paar betalen. Het tweede paar liever goedkoper. Vorig jaar wilde ze heel graag uggs (jaja toen 2 jaar en al een eigen smaak), maar daar heb ik de goedkopere variant van gekocht. Ik ga geen 130 euro daar voor neerleggen. Het waren haar reserve schoenen dus voor 10 euro was ik klaar. Inmiddels is ze 3 jaar en fietst volop en remt met haar schoenen. Haar winterschoenen zullen dus ook echt niet heel duur gaan worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat knap dat zij al volop fietst met 3 jaar! Hier ook eentje die niet zuinig is. Zo herkenbaar remmen met de schoenen.:).

   Verwijderen
 7. Waarom 2 paar schoenen per kind. Ik en mijn kinderen zijn opgegroeid met 1 paar. Ze groeien zo snel,die voeten en moet je eens kijken wat je bespaart.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien verwennerij of een gewoonte? Mij is ook altijd geleerd dat afwisseling goed is voor de voetjes? Ik koop 1 paar begin oktober en de tweede in de uitverkoop. Alleen als het in mijn maandbudget past. Dus minder uitgeven aan boodschappen of extra verdiensten. Ik ga hier geen rekeningen meer voor doorschuiven.   Verwijderen
 8. Ik koop bij Van Haren altijd schoen van Elephant voor mijn 3jarige dochter. Dat zijn stevige schoenen met een goed voetbed en ze zijn ongeveer EUR30. Onlangs heb ik voor haar schoenen gekocht op MP. Ik moet zeggen dat ik dan alleen maar nieuwe schoenen koop of slechts 1-2x gedragen. Zo heb ik voor haar Geox en Lelli Kelli schoenen gekocht voor heel weinig geld. Ze waren beiden nog nooit gedragen.

  Jam maak ik zelf ook vaak. Ik heb inmiddels al een aardig plankje vol staan. Je kunt op het internet veel recepten vinden met/ zonder suiker. Sommigen maken het zoet met honing. Ik zelf gebruik toch geleisuiker omdat ik dit het lekkerste vind. Van pruimen kun je ook heerlijke chutney maken als je daarvan houdt.En je kunt fruit ook invriezen als je het even aankookt... dan kun je in de winter ook nog genieten van dat heerlijke zomerfruit.

  Jess

  Jess

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jess,
   Mijn dochter was ook altijd gek op haar Lelli Kelli :).

   Ik heb geen idee was chutney is. Zo eens gaan googlen. Bedankt! Vorig jaar heb ik de pruimen aangekookt met diksap/vanille suiker/ wat citroen. Heerlijk door de yoghurt.

   Verwijderen