dinsdag 14 augustus 2012

StemWijzer op eerste dag al populair


Vanaf vandaag is de StemWijzer voor de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september online. Iedereen kan dus weer bekijken met welke politieke partij zijn/haar standpunten het meeste overeenkomen.

Zijn jullie ook  nieuwsgierig en misschien wel benauwd, wat er komen gaat? Het houdt mij in ieder geval bezig.


4 opmerkingen:

 1. Ik kijk liever naar de resultaten uit het verleden. Op Geenstijl een aardig artikel over enkele niet goed onderbouwde stellingen uit kieswijzer.
  Als SP en VVD samen regeren, dan vermoed ik dat wij over een half jaar al weer nieuwe verkiezingen hebben.
  Ik stem altijd. Een mooi recht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vrees dat we sowieso twee jaar na de verkiezingen weer opnieuw moeten. Patroon van de laatste 10 jaar, gemiddeld om de twee jaar verkiezingen. Gevolg: de Tweede Kamer wordt een duiventil, expertise met het proces van wetgeving ontbreekt. De uitslag op 12 sept zal weer een versplinterde zijn: 11 partijen in de Tweede Kamer, 4 nodig voor een coalitie, die na 2 jaar weer uiteenvalt. Daarom lees ik al die partijprogramma's met een kilo'tje zout. Ik denk dat het CDA in de regering net zo instabiel uitpakt als de uitersten VVD en SP. Het CDA heeft de neiging met alle winden mee te waaien, als ze eenmaal in de regering zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die StemWijzer geeft aan dat ik op de partij zou moeten stemmen waar ik inderdaad ook op van plan was te stemmen. Ik ben ook heel benieuwd, maar ik verwacht niet een grote omzwaai. We zullen het zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Naast de stemwijzer wil ik me nog even verdiepen in een aantal punten van de partijprogramma's, maar geloof niet dat ik nu opeens heel rigoreus een stem-switch zal maken :-)

  BeantwoordenVerwijderen